Prednosti viseče mreže

Ko govorimo o prednostih viseče mreže, naj opozorim, da je s tem mišljena viseča mreža brez prečnih letvic in ne tako imenovana ameriška viseča mreža, za katero pač te prednosti ne veljajo.

Viseče mreže so tudi dandanes v vsakdanji uporabi v Srednji in Južni Ameriki in pogosto nadomeščajo postelje (20-30 milijonov ljudi jih uporablja za spanje), kavče, stole, ležalnike…

Ponazarjajo pa tudi klasičen primer brezčasnega dojemanja sveta, ki se kaže v udobju, sproščenosti, užitku, svobodi, povezanosti…

Služi tudi kot del pohištva, zunanjega (na vrtu, terasi, balkonu) ali notranjega ( v dnevni sobi, sobi) in razkriva sproščen način življenja in uživanje trenutka.

Brez problema jo lahko po mili volji premikamo iz enega mesta na drugega, ker pa tehta izredno malo (od 0.7 kg do 2.65 kg) ter ne zasede veliko prostora, pa jo lahko brez problema vzamemo s seboj kamorkoli že gremo.

Čarobnost visečih mrež je v občutku breztežnosti, gravitacije nič, ki je posledica enakomerne porazdelitve teže, kjer ni točk pritiska, pač pa se mreža prilagodi naravni obliki in legi našega telesa.

S tem povezano je tudi stanje relaksacije, sproščenosti telesa in duha